Ut av kvardagen - inn i naturen

Wild Voss tek deg med på turar og kurs i fri natur - heile året. Fjella på Voss er vår heimebane. Vi trivst best på turar der vill fjellnatur møter gamalt kulturlandskap. Vi skaper rikare turopplevingar for våre deltakarar ved å knytte saman vakker natur, lokal historie og lokale smaksopplevingar på våre turar.

På våre turar vil du få sjå vakker natur på nært hald. Du vil lære noko nyttig om å være på tur. Og du vil kjenne nærleik til naturen vi ferdast i. 

Øystein presenterer seg sjølv og Wild Voss

Kva gjer vi?

Wild Voss tek deg ut av den travle kvardagen og inn i den frie naturen. Vi ynskjer at du skal få ta del i det som betyr mest for oss: å dele gleda ved å kunne ferdast trygt og ubekymra i fri natur. På våre turar er du ein deltakar - ikkje ein passasjer. Våre guidar liker å dele sin kunnskap og sine forteljingar. På den måten kjem du nærare omgjevnadene dine og får ein sterkare turoppleving.

Vi trur at dei rikaste opplevingane finst der naturen er inntakt. Av den grunn ferdast vi i hovudsak utanfor vegar, bortanfor bustader og anna infrastruktur. Det krevjer litt meir av oss å ferdast slik, men deg gjør og turane rikare. Deltakarar på våre turar skal å sjå flott natur, lære noko fascinerande og kjenne nærleik til naturen. 

Våre guidar kjenner fjella kring Voss godt. Me er alle ivrige friluftsfolk som bruker mykje av fritida vår på turar i fjellet, i skogen og på elver og vatn. Her ute kjenner vi oss som heime. Vår kompetanse, hugleik for naturen og røynsler frå talrike turar gjer oss til eit godt vertskap for deg som kjem til oss for å få naturopplevingar. 

Kven er vi?

Wild Voss daglig leder Øystein Ormåsen

Øystein Ormåsen

Øystein etablerte verksemda saman med kona Birte hausten 2015. Øystein er dagleg leiar. Han er utdanna lærar, og har undervist på vidaregåande skular i Bergen i sju år.

 

Øystein er NF-sertifisert Skredinstruktør 1 Alpint, Klatreinstruktør 1 Høgfjell, Breinstruktør 1, og er sertifisert kurshaldar for turleiarkursa i DNT. Han har halde tallrike skredkurs, klatrekurs og brekurs, og har drive med fjellføring i Jotunheimen.

 

I åra før han vart familiefar drog han og kona på nokre flotte klatreturar til mellom anna Alpane, Nepal og Grønland.  Øystein er spesielt glad i turar til Hurrungane, særleg vinterstid. Han draumer framleis om turar på høge fjell, men finn glede i dei lokale turperlene på Voss. 

Øystein er politisk engasjert i Miljøpartiet dei Grøne (MDG), og representerar dei i Kommunestyret på Voss.

Guide i Wild Voss Carlos Abraldes Szigriszt

Carlos Abraldes Szigriszt

Carlos kommer fra Baskerland i Nord-Spania. Han har vokst opp mellom Atlanterhavskysten og de majestetiske Pyreneene, der han har dyrket sin interesse for skikjøring, klatring og surfing.

 

Carlos flyttet til Norge i 2014, og jobbet noen år som turguide på Vestlandet. Siden gikk turen til Chamonix der han jobbet to år som innkjøpsansvarlig for en nettbutikk som selger klatreutstyr. Men Carlos fikk ikke nok av Norge og kom tilbake til Vestlandet for å gjøre det han liker best; ta folk med ut i vår flotte natur, enten til fots eller på ski.

 

Når Carlos ikke jobber finner du han enten klatrende i granitt-vegger, susende ned fra toppen av et snødekt fjell eller surfende langs kysten. 

 

Carlos har samarbeidet med snøskredpatruljen fra Val d'Aran i Pyreneene. Der har han fått trening i å håndtere snøskred-terreng og avansert redning.

Carlos snakker spansk, italiensk og engelsk i tillegg til norsk.

Wild Voss-guide Jean-Christophe Scouarnec

Jean-Christophe Scouarnec

Jean-Christophe er en fransk idealist som har mange drømmer i hodet. Hans lidenskaper heter natur, kultur, tradisjoner og idrett. Han har reist og bodd i flere europeiske land i de siste ti år, med Voss som foreløpig siste og lengste stopp. Han bosatte seg her i 2016.

 

Mesteparten av hans fritid brukes til å utforske området rundt Voss og lære om
lokale tradisjoner og spesifisiteter. Jean-Christophe holder nå på med å realisere hans drøm: å jobbe både
som tradisjonstømrer og naturguide.

 

Jean-Christophe er sertifisert sommer- og vinterturleder i DNT, og aktiv medlem i Voss Røde Kors Hjelpekorps. Han gleder seg veldig til å snakke med deg om hvor fascinerende livet er, fra å ta et dypt pust og
nyte øyeblikket til å jobbe hardt med håndverktøy for å bygge en fin hytte!

Jean-Christophe snakker fransk, tysk og engelsk i tillegg til norsk.