Turer for grupper

- hele året!

Vårt rike tilbud av turer og kurs kan lett tilpasses grupper av ulike størrelser. Vi har flere års erfaring med å skreddersy turopplegg og kursformater som passer for bedriftsgrupper, familier eller vennegjenger.

Private grupper

Vi vet at enkelte har bekymringer før de melder seg på et bestemt kurs eller en forhåndsdefinert tur: «Er jeg flink nok på ski til å bli med? Hvor sprek må jeg være for å henge med på tempoet? Klarer jeg å lære det som blir gjennomgått?» Vi prøver å imøtekomme disse bekymringene med detaljerte tur- og kursbeskrivelser. De fleste av våre deltakere opplever at bekymringene viste seg å være ubegrunnede. Hvis du fortsatt er usikker – hva med å be om et tilbud på et tilpasset opplegg for deg og din gjeng?

Bedriftsgrupper

Bedrifter som tar kontakt med oss representerer ofte grupper der deltakerne har ulikt ferdighetsnivå og varierende fysisk form. Da kan det være riktig å dele opp i mindre grupper og tilpasse ambisjonsnivået til den enkelte gruppas ønsker og ferdigheter. Ingen har lyst til å være svakeste ledd i en stor gruppe, og hvis du er sprek og erfaren ønsker du gjerne å få mest mulig ut av dagen. Samtidig er det viktig at deltakerne kommer hjem med gode turminner og styrket samhold. Vi løser disse utfordringene med små grupper, kvalitetsbemanning og rik tilgang på velegnede turmuligheter.

Glade kursdeltakere på toppturkurs.

Hva gjestene våre sier

"Ansatte i PwC Bergen har over lengre tid ønsket å etablere en toppturgruppe. Basert på flott guiding av WildVoss over Raundalsryggen våren 2021 tok jeg kontakt med Øystein og rettet en forespørsel om å få arrangert et toppturkurs for PwC. Wild Voss var svært imøtekommende og laget et skreddersydd program med overnatting på Scandic Voss og toppturer til både Skreieggi og Øyastølsfjellet med innlagte læringsmomenter om blant annet skredlære, kameratredning og turplanlegging.

Kurset var godt planlagt og Wild Voss stilte med kunnskapsrike, profesjonelle og pedagogiske instruktører. Det var 23 svært fornøyde deltakere som dro hjem etter kurset, med økt kunnskap om de forhold som er nødvendig for å planlegge og gjennomføre en trygg topptur i fjellet.

Som ansvarlig for arrangementet fra PwC har det vært en fornøyelse å forholde meg til Wild Voss både i forkant og etterkant av kurset og jeg kan varmt anbefale dem til andre." 

- Torstein Bøhm, Senior Manager PwC Bergen.

Hvordan gjør vi det?

Når du kontakter oss, tar vi en prat med deg om gruppas ønsker, ferdighetsnivå, ønsket tidsramme, aktuelle turtyper, fysisk nivå med mer. Deretter gjør vi en vurdering av hva vi kan tilby – ofte i samarbeid med andre bedrifter på Voss. Vi sender deg et uforpliktende tilbud før vi avtaler endelig opplegg, setter av datoer og avtaler pris. Våre instruktører og guider følger gruppa fra ankomst til avreise og er forberedt på å løse utfordringer som oppstår underveis.

Turer som skaper samhold

Her er noen eksempler på tur- og kursopplegg som kan passe for ulike grupper.

Toppturhelg

Sesong: Februar - mai

Det er viktig at alle deltakerne kommer hjem fra ei toppturhelg med gode, felles turminner og styrket samhold. Derfor planlegger vi toppturhelga godt og stiller med nok bemanning til å dele inn i mindre grupper med tilpassede turplaner.

Nær Voss finner vi allsidig skiterreng som tillater at alle kan starte og avslutte turen på samme sted. De nivådelte gruppene følger ulike ruter, men befinner seg i det samme turområdet. Topptur med fjordutsikt? Det får vi til.

Vi rigger til toppturhelger for opptil 30 personer, og stiller med 5-6 NF-sertifiserte skredinstruktører som guider. Ved behov organiserer vi overnatting og leie av utstyr. Vi samarbeider med flere hoteller nær Voss.

Trugetur med bålfyring

Sesong: Desember - april

Foretrekker du en vinteropplevelse uten ski på beina? Truger gjør det mulig å gå tur i vinterskogen, selv om snøen ligger både dyp og løs. Få steder er så fredelige og stemningsfulle som en skog med snødekte trær!

Denne turen passer for de fleste, uavhengig av turerfaring og fysisk form. Det rolige tempoet gjør det lett å føre gode samtaler underveis. Bålet utgjør et stemningsfylt samlingspunkt der vi får varmen i oss på de kjøligste dagene.

En trugetur på Hanguren tar 3-5 timer og inkluderer en tur med Voss Gondol. En perfekt ettermiddagstur på kurset eller jobbsamlingen.

Klatring og fjelltur

Sesong: Mai - oktober

Klatring passer for alle! Ingen andre enn deg selv bestemmer hvor høyt du vil eller hvor mye du vil klatre. Rett utenfor Voss ligger klatreklippene ved Staup. Der finner vi klatreutfordringer som passer for både ferskinger og erfarne. Vi rigger topptau og stiller med klatreutstyr nok til opptil 20 deltakere. NF-sertifiserte klatreinstruktører står for sikring av klatrerne. I løpet av 3-4 timer får alle oppleve utfordringer og mestring i de bratte klippeveggene. Ved bålplassen under klatreklippene rigger vi til enkel servering av mat og drikke.

Hvis gruppa er stor, lager vi et opplegg der halvparten går fjelltur til Svartahorgi (1037) mens den andre halvparten klatrer. Turledere fra Wild Voss leder fjellturen til Svartahorgi, som ligger bare noen få kilometer unna klatreklippene ved Staup. Det betyr at alle starter og avslutter dagen på samme sted. Vi organiserer gjerne felles transport til og fra Voss.

Skreddersydd toppturkurs

Sesong: Januar – april

Vårt populære 20-timers toppturkurs er et grunnleggende skredkurs som passer for deg som er interessert i toppturer på ski. På dette kurset lærer deltakerne det som trengs for å planlegge og gjennomføre egne toppturer til fjells.

Vossafjella er snøsikre, og vi passer på å velge kursterreng der vi kan forvente de beste snøforholdene. Underveis på kurset får du øve på kameratredning i skred, gjenkjenne skredterreng, identifisere faretegn og forstå skredvarselet. Dessuten får du to fine toppturer i vakre Vossafjell.

Våre NF-sertifiserte skredinstruktører sørger for en kursgjennomføring som tilpasses gruppas ønsker og nivå. Vi har levert skreddersydde toppturkurs til par, familier og bedriftsgrupper på opptil 25 personer.

Vi organiserer gjerne overnatting ved behov. Vi samarbeider med flere hoteller nær Voss.

Minikurs i kart og kompass

Sesong: Mai - oktober

De beste turopplevelsene får du utenfor merkede stier og løyper, der du må finne fram sjøl. Da trenger du å kunne lese kart og bruke kompass. På dette tretimers kurset får du en kort, praktisk gjennomgang av de viktigste ferdighetene.

Vi tar Voss Gondol til toppen av Hanguren. Der legger vi ut på en rundtur i terrenget, med innlagte orienteringstemaer underveis. Alle får prøve seg med både kart og kompass i et fjellterreng som egner seg godt til nettopp denne typen kurs. Turen er 5-6 kilometer lang, og går i variert terreng.

Her trenger du ikke å være spesielt sprek for å delta, men godt fottøy er lurt. Dette mini-kurset kan utvides til et mer innholdsrikt dagskurs, om det skulle være ønskelig.

Vi har også gruppepriser på en del ferdige turer, søk i turkalenderen vår!