Om oss

Ut av kvardagen – inn i naturen

Wild Voss tek deg med på turar og kurs i fri natur – heile året. Fjella på Voss er vår heimebane. Vi trivst best på turar der vill fjellnatur møter gamalt kulturlandskap. Vi skaper rikare turopplevingar for våre deltakarar ved å knytte saman vakker natur, lokal historie og lokale smaksopplevingar på våre turar.

Kva gjer vi?

​Wild Voss tek deg ut av den travle kvardagen og inn i den frie naturen. Vi ynskjer at du skal få ta del i det som betyr mest for oss: å dele gleda ved å kunne ferdast trygt og ubekymra i fri natur. På våre turar er du ein deltakar – ikkje ein passasjer. Våre guidar liker å dele sin kunnskap og sine forteljingar. På den måten kjem du nærare omgjevnadene dine og får ein sterkare turoppleving.​

Vi trur at dei rikaste opplevingane finst der naturen er inntakt. Av den grunn ferdast vi i hovudsak utanfor vegar, bortanfor bustader og anna infrastruktur. Det krevjer litt meir av oss å ferdast slik, men deg gjør og turane rikare. Deltakarar på våre turar skal å sjå flott naturlære noko fascinerande og kjenne nærleik til naturen. ​

Våre guidar kjenner fjella kring Voss godt. Me er alle ivrige friluftsfolk som bruker mykje av fritida vår på turar i fjellet, i skogen og på elver og vatn. Her ute kjenner vi oss som heime. Vår kompetanse, hugleik for naturen og røynsler frå talrike turar gjer oss til eit godt vertskap for deg som kjem til oss for å få naturopplevingar. 


Hvem er vi?

Øystein Ormåsen

Øystein etablerte Wild Voss sammen med kona Birte i oktober 2015. Øystein er daglig leder og fulltidsansatt guide og instruktør. Han er utdannet lærer, og underviste i matematikk, IT og økonomi på videregående skoler i Bergen i sju år fram til 2014.

Øystein er NF-sertifisert Skredinstruktør 1 Alpint og Klatreinstruktør 1 Høyfjell. Han er med i NVE sitt korps av skredobservatører, som bidrar med feltobservasjoner til snøskredvarslinga (varsom.no) i vinterhalvåret. Han har holdt tallrike skredkurs, klatrekurs og brekurs, og har ledet en lang rekke krevende turer både sommer og vinter i norske fjell.

I årene før han ble familiefar dro han og kona på noen flotte klatreturer til blant annet Alpene, Nepal og Grønland. Øystein er spesielt glad i turer til Hurrungane, særlig vinterstid. Han drømmer fremdeles om turer til høye fjell, men finner glede i de lokale turperlene på Voss.

Øystein er politisk engasjert i Miljøpartiet de Grøne (MDG), og er folkevalgt representant for MDG i Voss heradsstyre.


Carlos Abraldes Szigriszt

Carlos kommer fra Baskerland i Nord-Spania. Han har vokst opp mellom Atlanterhavskysten og de majestetiske Pyreneene, der han har dyrket sin interesse for skikjøring, klatring og surfing.

Carlos flyttet til Norge i 2014, og jobbet noen år som turguide på Vestlandet. Siden gikk turen til Chamonix, hvor han bodde for et år. Nå bor Carlos på Voss siden 2017 og gradvis blir en ekte Vossing. Carlos er medeier i Wild Voss.

Carlos er NF-sertifisert Skredinstruktør 1 Alpint, Klatreinstruktør 1 Høgfjell, og er snart ferdig med Breinstruktør utdanning.

Carlos trives best i bratt og alpint skiterreng og savner av og til de lange snørennene fra Val d’Aran og Chamonix. Samtidig er han veldig glad i vestlandets granitt, og elsker livet på Voss. Voss må være en av de beste steder Carlos kan tenke seg for å både være småbarnspappa og svært aktiv i fjellet.

Carlos snakker spansk, fransk og engelsk i tillegg til norsk.