Turer og tips

Alle
  • Alle
  • Fjellski
  • Klatring
  • Post
  • Topptur
  • Turkunnskap
  • Vinter
Photo_Jon_Hunnålvatn_Tøn-09869 (1)

Rappell: metoder og sikkerhetsmomenter

Skal du rappellere ned en lavlandsklippe? Sjekke ut klatremuligheter? Henge opp et topptau? Hente ned sau fra en fjellhylle? Her er en gjennomgang av en basismetode for rappell og noen viktige sikkerhetsmomenter.

Ski og tog i Raundalen

Ski og tog i Raundalen (med video)

Raundalen er ei naturperle som byr nydelig skiterreng – rett fra toget! her kan du reise miljøvennlig til attraktivt skiterreng med mange turmuligheter for alle nivåer.

Sportsklatring på Bolstad, Voss.

Klatring på Bolstad (Nåli)

Over vakre Horvei ved Bolstadøyri ligger en kilometer lang og opptil 110 meter høy klippe. Klippen kalles Nåli av noen – Bolstad av andre. Veggen er bratt, imponerende, nesten truende, og byr på klatring i toppklasse.

Klatreopplevelse på Staup, Voss.

Klatring på Staup (Staupsberget), Voss

Like nord for Voss sentrum ligger de flotte klatreklippene som kalles Staup. Lette ruter, idylliske omgivelser, god fjellkvalitet og kort avstand til Voss gjør dette til et attraktiv klatrefelt for mange. Her finner du informasjonen du trenger og klatrefører for Staup.

Buldring på Møn, Voss.

Møn (Mønsfeltet) buldring

Buldrefeltet ved Møn ligger lett tilgjengelig, omtrent 8 km øst for Vossevangen. Her finner du om lag 40 buldreproblemer fordelt på 12 steiner.
Steinen er av en kvalitet som gir lite friksjon, det vil si at forholdene har mye å si for klatreopplevelsen.

Klatretur på Lønahorgi, Voss.

Klatring på Lønahorgi

Nordøstveggen under Lønahorgi er vill, vakker, og har nærmest alpin karakter. Rissformasjonene ligger tett i denne delen av veggen. Fjellet er for det meste fast og fint, og rutene er generelt godt sikra.

Klatretur på Lønahorgi, Voss.

De beste stedene for klatring på Voss

Ekstremsportbygda Voss er kjent for elvepadling, rafting, luftsport, stisykling og ski. Men visste du at Voss også har buldring, sportsklatring og fjellklatring av høy kvalitet? For deg som foretrekker bratt friluftsliv på solvarm klippe finnes det rikelig med klatremuligheter. Her er våre anbefalinger og tips til den beste klatringa på Voss.

Topptur ved skredfare 3

Topptur ved skredfare 3

I denne teksten får du tips til hvordan du kan komme deg ut på trygge toppturer, også ved faregrad 3. Vurderingene finner du i videoklipp.

skredkonferansen 2021

Skredkonferansen 2021 – hva lærte vi?

Skredkonferansen 2021 er over – og vi vender hjem med mye ny kunnskap. Her deler vi våre nyttigste tips og lærdom etter konferansen!

toppturkurs

På toppturkurs med Wild Voss

Vurderer du å melde deg på et skredkurs kommende vinter? Er du usikker på om det er noe for deg? I denne teksten forsøker vi å oppklare…