Buldring på Møn, Voss.

Møn (Mønsfeltet) buldring

Buldrefeltet ved Møn ligger lett tilgjengelig, omtrent 8 km øst for Vossevangen. Her finner du om lag 40 buldreproblemer fordelt på 12 steiner.

Buldringa på Møn har særpreg. Steinen er av en kvalitet som gir lite friksjon, det vil si at forholdene har mye å si for klatreopplevelsen. Presisjon og godt fotarbeid er viktige nøkkelord her. Området får nokså lite trafikk, og noen av de foreslåtte graderingene kan derfor diskuteres. Bidra gjerne i diskusjonen!

Steinene lengst mot nord er litt kronglete å komme til gjennom skogen. Det enkleste er å følge grusveien og ta av fra denne der det er ryddet sti. Steinene nærmest parkeringsplassen har mest å by på av interessant buldring.

Steinene ligger mellom trær og vegetasjon, i et område som får sol fra tidlig på formiddagen. Steinene bruker noe tid på å tørke etter regnvær, særlig gjelder det bulderne som ligger i skyggefullt til. Landingene er stort sett greie, men røtter og ujevnheter gjør at du bør stille med pad og en venn som kan spotte. Tips: Ta med hengekøye og nyt en herlig siesta midt på dagen!

TørketidRuterGraderSolBarnevennlig?Anmarsj

Lang (12 t+)

40

5 – 7a

kl 11 – 21

Ja

Bakgrunn og status

Buldringa på Møn har blitt utviklet gradvis i løpet av de siste 10-15 årene. Sentrale skikkelser i pussing og etablering av de tidligste bulderne var Vidar Kragset, Marius Martenson, Kjartan Østerbø og Piotr Szklarz. I seinere tid har flere andre kommet til og bidratt med egeninnsats og etablering av nye problemer. Feltet har vært brukt til buldring under Ekstremsportveko.

Det er nylig saget ned en del trær og busker rundt buldresteinene, så det kan være litt kronglete å ta seg fram der greiner ikke er ryddet unna. Det er fortsatt gode muligheter for å pusse fram nye buldreproblemer.

Veibeskrivelse og anmarsj

Fra Voss sentrum kjører du riksvei 13 i retning Granvin i om lag 7 km. Ved avkjøringa mot Møn og Opeland, ta til venstre inn på Opelandsvegen. Følg Opelandsvegen opp gjennom boligfelt. Ved skilt mot nr 52-58, ta til venstre. Ta til høyre like før dobbel garasje. Du kjører nå inn på et anleggsområde med grusvei. Kjør gjennom anleggsområdet, og følg grusvei ca 500m nordover, deretter tilbake sørover. Parker i lomme ved snuplass.

Du befinner deg nå like nedenfor buldreområdet. Den nærmeste steinen (Veisteinen) ligger et steinkast nord for parkeringsplassen.

Parkeringsplass ved buldrefeltet på Møn.

Mer info

På nettstedet 27crags.com finnes en oversikt over steiner og buldere på Møn. Hvor oppdatert nettsidene er kan sikkert diskuteres. Uansett får du en brukbar oversikt over hvor feltet og de ulike steinene befinner seg.

Vidar Kragset laget en enkel pdf-fører for området tilbake i 2015, den er fortsatt tilgjengelig på Facebook-gruppa «Klatring i Vossaområdet».

Relaterte innlegg

Photo_Jon_Hunnålvatn_Tøn-09869 (1)

Rappell: metoder og sikkerhetsmomenter

Ski og tog i Raundalen

Ski og tog i Raundalen (med video)

Sportsklatring på Bolstad, Voss.

Klatring på Bolstad (Nåli)