Ski og tog i Raundalen (med video)

I Raundalen kan du reise miljøvennlig til et attraktivt skiterreng med mange turmuligheter for alle nivåer. I de øvre delene av Raundalen ligger togstasjonene tett, og her er det lett å kombinere togtur og skiturer. Her oppe kommer vinteren tidlig og varer lenge.

Velkommen til Norges beste område for «ski and train»!

Raundalen er ei naturperle som byr på snødekte fjell med nydelig skiterreng – rett fra toget!

I denne video var vi på tur i området nord fra toglinjen, i Rustedalseggi- og Eilivseggi. Vi startet turen fra Upsete stasjon og tok tog igjen fra Ljoslandbotn stasjon. Terrenget her er åpent og tilbyr perfekt cruising i vårsnø. Det fungerer perfekt både for randoné og for fjellski. Samtidig kan dette terrenget være krevende for orientering tidlig i sesongen når det er særlig sikt.

Det finnes mange mulige turer som man kan ta med tog, og man kan kan knytte sammen forskjellige stasjoner. Vi velger ofte terreng avhengig av sesong, forhold og ferdigheter i gruppen. Det finnes fin skogskjøring og alpine topper i nærheten av toglinjen. Raundalsryggen, en av våre mest populære turer i alpint terreng er tilgjengelig fra toget. Raundalsryggen krever litt planlegging for å kunne gjøres med tog, men illustrerer godt terrenget man kan finne i Raundalen. Her kan du finne en full beskrivelse.

Denne vinteren (2022-2023) har vi lansert en revidert versjon av vår vinter-toppturguide: «4×3 skiturer i Vossafjella«. Her kan du finne et fullt kapittel om ski og tog i Raundalen med tre fulle turbeskrivelse.

Har du lyst til å finne mer info om ski og tog turer i Raundalen?

Har du lyst til å bestille ski og tog-opplevelse med en lokalkjent guide? Her du kan finne mer informasjon. Vi vil gjerne ha med deg på tur!

https://www.wildvoss.no/aktivitet/ski-og-tog-i-raundalen

Relaterte innlegg

20240125_113756

Lære om snødekke-undersøkelse på observasjonstur med Wild Voss.

Topptur ved skredfare 3

Topptur ved skredfare 3

toppturkurs

På toppturkurs med Wild Voss